CROSSROADS/AVENUe


voor hobo en bromtollen

Hobo: Frank van Koten
Klankregie: Piet Hein van de Poel
Mastering: Arno Peeters
Productie: Anjo Leenen

De kunstenaars uit utrecht
Beeldende kunst: Pieter van der Veen
Gedichten: Jolies Heij
Muziek: Thijs Hanrath
korte filmimpressie gemaakt door Thijs

De kunstenaars in Dwingeloo:
Gedichten: Ria Westerhuis
Beeldhouwwerk: Jan Hulsebos
Draaitollen: Christoff Guttermann

Met dank aan:
Jan Hulsebos
Arie Kattenberg
James Rubery
Roderik de Man
Hans Jonkhart

sponsoren:
gemeente utrecht
stichting cultuurfonds westerveld
tandartspraktijk oelp-hoogh boulandt, utrecht

de königsallee in düsseldorf, de champs-élysées in parijs of 5th avenue in new york, we schrijden over een allee, soms stijlvol omheind door groen. de avenue, groots, prachtig, breed; het einde niet in zicht. een onvoorstelbare wijdte, die het niet bereikbare laat voelen.

de avenue nodigt uit er te verwijlen. dit bezoek kan je uitputten, omdat het eindeloze uitgestrekte je de adem beneemt. maar dan…als afgehakt, de onherroepelijke vlucht volgt. treurig trekt de loper over de avenue. vergeten zijn uiterlijkheden, vervlogen de droom van glans en glorie.

zijn niet de denkbeeldige leegtes van albert speer en fritz lang gebouwd uit papier-maché?

de draaitol is een roterend, star lichaam, waarin zich krachten en bewegingen bundelen. hij slaat energie op. maar invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld wrijving, brengen hem tenslotte ten val.

in de techniek worden daarom draaitollen voor stabilisatie en navigatie gebruikt, omdat de richting van het draai-impuls hetzelfde blijft als er geen kracht op uitgeoefend wordt.

externe invloeden bepalen dynamisch zijn weg, zijn richting. dan loopt de draaitol, hij drijft de luisteraar over de avenue, die andere, imaginaire ruimtes opent en daarom het niets naar de verte verbannen.

samen met de kunstenaar Pieter van der veen werkten de reizigers in de bus aan een speciaal kunstwerk over de kosmos.

< naar de andere crossroads
 

[Michael Fahres] [works] [video_installations] [projects] [discography] [biography] [contact] [print_info] [news] [special_thanks] [einladung] [invitation] [uitnodiging]