444

Rhythmic sounds

Acoustical contribution – Nr. 38
2007 (00′44″)

Elektronische muziek met de clicktrains van dolfijnen

FOR FOUR, 4/4, een ode aan 4

Nederland kende toen een nieuwe radiozender. Radio 6. Een zender geheel gewijd aan jazz, wereldmuziek, crossover en cultuur. Een unicum in de Nederlandse radiogeschiedenis. Maar was er daarvoor dan helemaal geen jazz, wereldmuziek en  crossover op de radio? Jazeker wel, de zender Radio 4 bracht een melange van klassiek, eigentijds, jazz, wereld, experiment en boeiende  tussengebieden.

Bracht: want sinds september 2006 isRadio 4 uitsluitend nog een zender voor klassieke muziek. Een bewuste beperking! Na een periode van circa 20 jaar bij Radio 4 werd muziekproducer Co de Kloet eindredacteur muziek van (de toen) nieuwe Radio 6.  Ondanks een nieuwe dynamische omgeving die zowel door het publiek als door veel musici en componisten uit binnen- en buitenland als een  culturele oase beschouwd werd, bleef Co de Kloet met een onbevredigd gevoel  zitten na de radiofonische castratie van zijn oude thuishaven. Tijd voor een ode aan 4, tijd voor een ode aan de Beperking.

For Four is een compositie die opgebouwd is uit akoestische bijdragen van 44 opmerkelijke en spraakmakende vrienden en bekenden van Co de Kloet.

  • De bijdragen dienden zich te beperken tot de frequenties 444 en 4444 Hz.
  • De bijdragen dienden niet korter dan 4 seconden en niet langer dan 44 seconden te zijn.
  • For Four (4/4) duurt inclusief presentatie 44 minuten en 44 seconden.
  • Alle 44 namen worden in het stuk genoemd.
  • Het wordt gemonteerd in 44 uur.
© Copyright - Michael Fahres